28. tammikuuta 2012

5kk

Niin se vaan taas vierähti yksi kuukausi ja kovaa vauhtia lähestytään jo puolen vuoden etappia!
 Neuvolassa kävimme alkuviikosta ja saimme taas uusia mittoja:)
Paino ja pituuskin oli hieman tasoittuneet. Hieman pitkänä ja hoikkana kasvetaan edelleen, missiainesta siis jo pienestä pitäen! Näin ainakin neuvolatädin mukaan :)

Pituus: 66 cm
Paino: 6780 g
Pään ympärys: 41,3 cm
Hieman 4 kuukauden jälkeen aloittelimme maistelemaan pieniä määriä soseita. Maistiaisina on ollut jo peruna, porkkana, bataatti, kukkakaali, päärynä, mango ja tänään lisäksi otettu persikka-banaani. Suurimman osan ravinnosta Emilia saa edelleen rintamaidosta, soseita maistellaan aamu- ja iltapäivällä sekä nyt myös pieni määrä illalla. Aluksi aloitimme aika rauhallisesti yksi maku viikossa ja nyt Emilia saa noin kaksi uutta maisteltavaa viikon aikana. Hyvin alkaa jo uudetkin maut maistumaan ja aina ruoka tuntuu loppuvan hieman kesken, mutta rintamaidolla täytetään sitten loput vatsasta :) Olen tehnyt mahdollisimman paljon soseita itse sekoittaen niihin omaa maitoa, mutta lähinnä hedelmäsoseissa ollaan maisteltu pilttejä.
Emilian nukkumiseen on tullut jo aika selvää "parannusta" :) Päiväunet Emilia onkin nukkunut aina hyvin, noin puolenpäivän tienoilta 15-16 asti ja illalla lyhyet päikkärit tai jos lähdemme esimerkiksi kauppaan, iltanokoset tulee otettua siinä samalla:) Nyt myös illat ovat olleet hieman rauhallisempia ja muutamana iltana Emilia on nukahtanut kehtoon ja herätessään välillä nukahtaa uudelleen pieneen heilutukseen. Viime yönä nukkui jopa koko yön kehdossa vain kahdesti heräten syömään, jonka jälkeen nukahti uudelleen, ilman itkuja!!! :)
Kääntymiset selältä vatsalleen ja toisin päin alkavat sujua jo aika mallikkaasti:) Liikkumishalua tuntuisi myös löytyvän välillä jo enemmän kuin taitoa ja välillä Emilia saakin itsensä jotenkin äherrettyä esim. leikkimatolta pois. Peppua myös Emilia nostelee jo hieman ja kämmennoja onnistuu hienosti. Myös leluihin tartutaan jo aika taitavasti ja hetken aikaa ne pysyy kädessäkin! :) Selällään maatessa myös nostaa koko ajan päätään ja heiluttelee jalkoja, välillä on hieman vahingossa löytynyt varvaskin :) Pystyyn kun pääsee äidin tai isin sylissä alkaa hyppiminen ja sehän vasta mukavaa onkin! Sitä voisi tehdä vaikka kuinka kauan, tosin usein (äidillä varsinkin) voimat loppuvat kesken :) 
Jokeltelua kuullaan myös päivittäin sekä ihania ääneen nauruja :) Pienet leikit ja hassuttelut saa Emilian räkättämään naurusta ja äidin sydämen sulamaan! Uutena juttuna on selvästi tullut joidenkin äänien matkiminen. Esimerkiksi muutama viikko sitten ns. kähisin Emilialle ja tyttö matki perässä. Seuraavana päivänä myös muisti tuon "kähisemisen" ja siitä onkin tullut ihan suosikki juttu. Välillä kun oikein innostuu niin tulee yskä ja kakominenkin päälle, kun liikaa innostusta :) Voi pientä! Myös huulilla päriseminen onnistuu ja sylkihän siinä lentää :)
 Kylpeminen on ollut aina mieluista puuhaa Emilialle. Ensin aina hieman ihmetellään, että mikäs juttu tämä oli, mutta hetken päästä polskitaan innoissaan. Ja mikäs sen mukavampaa katseltavaa olisi kuin oma kuva peilissä :) Se saa aikaan myös hymyjä ja ihmettelyä. Myös meidän kissat ovat erityisen mielenkiintoisia ja nauruhan siinä tulee kun seuraa niiden leikkejä tai pääsee itse tarpeeksi lähelle! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti