9. marraskuuta 2011

Emilian ristiäiset

Vietimme tyttäremme ristiäisiä reilu viikko sitten. Päätimme pitää ristiäiset kotona, koska vauvan kanssa se olisi ehkä helpompaa kotioloissa ja koska kutsuimme vain lähisukulaiset niin tuntuisi hieman oudolta pitää ne isossa kirkossa.. Kaikin puolin ristiäiset sujuivatkin oikein hyvin kotona ja juhlakalu jaksoi hienosti koko päivän. Olihan hänellä monta syliä, missä ottaa pienet nokoset välillä :)

Meidän tyttö sai kasteessa nimen 
 Emilia Helmi Linnea


Emilian kastepuku on minun mummoni tekemä, johon vaihdoin vain uudet kastenauhat ja kaulukseen ompelin pitsin ja helmiä sekä hihoihin uudet kuminauhat. Mekko on ollut myös minulla ja veljelläni meidän ristiäisissä sekä joillain meidän serkuista. Mummo myös muisteli olisiko mekko ollut jo äidilläni ja äidin veljellä.

Tässä kuva ristiäismekosta uusilla nauhoilla ja pitsikin näkyy hieman paremmin.


Kasteveden suhteenkin on olemassa monenlaisia perinteitä ja tapoja. Jotkut säilyttävät sen tai kastelevat sillä esimerkiksi kukkia, jotta ne kasvaisivat kauniimmin tai kaatavat sen jonnekin itselle tärkeään paikkaan. 

Meillä kastevesi heitettiin niin korkealle kuin saa ja tämän kuuluisi kuvastaa sitä, kuinka pitkä lapsesta tulee. Kastevesi heitettiin meidän parvekkeelta alas (kolmannesta kerroksesta) ja veljeni tähän osuvasti tokaisikin, että "taitaa Emiliasta tulla pitkä... ja leveä!"


Tässä muutama kuva meidän perheestä.
Ja tässä vielä meidän naurusuuMarianne

1 kommentti:

  1. Kiitos kivasta blogin alusta ja ihanista Emilian kuvista!=) Varmasti monet kaverit ja tuntemattomatkin alkavat näitä sun kirjoituksia innolla seuraamaan=)

    VastaaPoista