24. marraskuuta 2011

Emilian ennsimmäiset kuukaudet

Ajattelin kirjoitella vähän Emilian kehityksesta ja muista merkittävistä asioista ensimmäisten kuukausien aikana. 


Tässä kuva meidän pikkuneidistä viikon ikäisenä


Lähdetäänpä sitten ihan alusta...
Emilia syntyi 27.8.2011 eli kohta meidän pieni tyttö on jo 3 kuukautta vanha. ( Synnytyksestä tulen varmaankin laittamaan oman postauksen jossain vaiheessa). Sairaalasta kotiuduttiin siis 30.8. ja tuntuihan se aluksi hieman oudon ihanalta ollakin kotona pienen nyytin kanssa. Sitä hetkeä kun oli kuitenkin odottanut jo 9 kuukautta! ( Ja ehkä hieman pidempäänkin). Ensimmäiset päivät menivätkin ihan kotosalla tyttöä ihastellessa ja tutustuessa uuteen perheen jäseneen. Isovanhemmatkin ja muita sukulaisia kävi myös ihastelemassa pikkuneitiä. Hyvä vinkki ensimmäisiä viikkoja ajatellen oli tehdä pakkaseen mahdollisimman paljon ruokaa valmiiksi jo raskauden loppupuolella, tai sen mitä silloin vielä jaksoi! Ensimmäisinä viikkoina pakkasesta oli sitten helppo vain sulattaa valmista ruokaa, sitä tekemistä kun kyllä riittää varmasti muutenkin :)


Rinsessa kauneusunilla 2 viikon ikäisenä


Ensimmäisen kuukauden aikana Emilia oikeastaan vain nukkui, söi ja kakkasi:) Kuten varmaan kaikki vauvat! Imetys lähti myös hyvin käyntiin. Ensimmäisinä viikkoina Emilia oli hirveän tyytyväinen, eikä turhia itkeskellyt. Sylissä tietysti oli kaikkein paras olla ja siihen nukahtaa. Melkein heti, kun hänet laittoi sänkyyn nukkumaan, niin aina sieltä hetken päästä silmät aukesi. Ihan alussa Emilia heräsi yöllä noin kahdenkin tunnin välein syömään, mutta aamusta on sitten nukuttukin pidempään. Jopa 10-11 aikaan vasta on Emiliakin aamuisin heräillyt, joten yösyötötkään ei ole tuntunut niin raskailta.Tietää kyllä, mistä on tyttö tämän taidon saanut ja unenlahjat perinyt, sillä emme kumpikaan ole oikein mitään aamuvirkkuja!


Emilia 6 viikkoa
Ensimmäinen oikea hymy Emilialla tuli 3 viikon ikäisenä. Siinä olikin äidillä tulla tippa linssiin! Kuukauden ikäisenä hymyjä alkoi tulemaan enemmän ja säännöllisemmin. Päätä Emilia alkoi kannattelemaan jo 3 viikon ikäisenä jo aika hyvin, mutta tietysti sitä oli vielä pidettävä kättä takana varmuuden vuoksi. Kylpeminen on myös ollut ensimmäistä kertaa lukuun ottamatta mukavaa, kun hoksasi ettei siinä mitään "kamalaa" olekaan :) 

Tässä ensimmäisiä hymyjä :)Ristiäisten jälkeen noin kahden kuukauden ikäisenä alkoi "pystyyn nousemisharjoitukset". Aina kun käsistä otti kiinni, alkoi Emilia nostaa päätään selällään maatessa. Koko ajan olisi päästävä pystyasentoon. Päätäkin kannattelee jo hienosti vatsamakuulla. Myös jokeltelua alkoi tulla yhtäkkiä paljonkin ja vuorotusten "juttelua". Erilaisia äännähdyksiä löytyy koko ajan lisää ja ensimmäinen ääneen naurukin tuli tällä viikolla. Nyrkki on myös ristiäisten jälkeen mennyt koko ajan suuhun ja kuolaa valuu aika paljon, oiskohan jo ensimmäinen hammas hieman tuloillaan? 

Emilia 2kk
Edelleen Emilian on ollut hirveän hyväntuulinen, mutta kyllä neiti osaa ilmoittaa, jos jokin asia on huonosti tai ruoka ei tule juuri sillä sekunnilla kun tahtoo. Emilia syökin noin 3 tunnin välein ja iltasella sitten tankataan yötä varten hieman tiheämmin. Yölläkin pääsääntöisesti on herätty vielä 3 tunnin välein syömään, mutta välillä on ensimmäinen pätkä ollut hieman pidempikin. Viime yönä ensimmäistä kertaa jopa 6 tuntia! Ihanaa, kun sai nukuttua hieman pidemmän pätkän! Puklailua ei ole ollut juuri ollenkaan. 

2,5 kkViikonloppuna saakin sitten ottaa Emiliasta jo 3kk kuvat :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti